Selamanya Harimau Malaya~

November 29, 2012


Assalamualaikum n Hai.

tujuan aku buat entry baru sebab... haha sudahlah setiap kali aku bukk blog aku muka myungsoo byk. uh aku begitu seram untuk menatap matanya yg mempunyai aura (?) haha smpi termimpi mimpi aku. okay tipu. aku tak pernah mimpi bias ToT

oh siapa tgk bola semalam? Malaysia lawan Lous. haha sep kita sama aku pun tak tengok. /pandang langit/ haha kesian kan aku? org dlm rumah ni lebih suka Masterchef drpd tgk bola. yeah even adik aku yg bergelar 'lelaki' lol. abah takde. so freedom sikit. muehehehe. apepun pengulas sukan di twitter terlalu ramai so aku tahu lah perkembangan bola (Y) 4-1 ! wow ! hebat gila Malaysia ! wa tabik do. haha.

actually bukan ini yg aku ._. nk ceritakan. eh? haha entahlah. tetiba tukar fikiran pulak smpi aku malas nk padam balik ayat pertama tu. eh? lol. dahlah aku tknk kotorkan blog aku. lol mesti korg dh dpt teka kan? eh dahlah haha ! XD

Selamanya~

Bosan

November 28, 2012

uuu tk sabar gila nk tgk eps Hello Caunselor yg ni *O*

Assalamualaikum n Hai.

Bosan , yesh bosan. uhhh kenapa aku rasa cuti ni terlalu lama? panjang? membosankan bagi aku? uhhh seriously. bosan. bosan. bosan. har har har. bosan.

eh aku sendiri bosan smpi aku terlalu bosan dan aku terus mengupdate blog dgn ayat yg membosankan. eh mesti korg bosan bila baca kan? oh gilaaaaaaa. oh ya. aku tak tahu nk ckp apa. haha entahlah. aku pun tk thu. Twinnie, Syuhada lemme spam L picture yeah? uhhh jebal. your husband to cute for me. okay? hihi gumawo *O*


imma forever love you beby :*

jgn curi gmbr L tu. aku kerat tangan kang. penat lelah aku carik gmbr dia yg limited edition tu. lagi lagi yg sexy back. kena pancung nak? haaa cari sendiri ! *mehrong*






Horror Stories

November 26, 2012


Assalamualaikum n Hai

haha aku tk thu kenapa aku nk ceritakan pasal Horror Stories actually, ni movie korea. aku tgk dkt astro box office semalam kul 12:30 smpi kul 2 pagi. sorng sorng. haha aku mmg suka buat mcm tu. sbb aku tgk pelakon dia.. mmm mcm tk seram je. tgk tgk bukan cerita hantu pun. cite pasal bunuh bunuh. dalam satu movie tu ada 4 cerita seram. perempuan yg kena culik tu, dia cerita dkt penculik sbb penculik tu tk boleh tidur -.-' oh motif yg sungguh 'bergaya' tp debaran yg aku alami masih lagi menakutkan ._. sbb time time aku tgh tgk, tetiba aku terbau sesuatu yg wangi. then aku kembangkan lagi hidung. bau tu dh hilang -.-' so aku teruskan tgk. har har


yeah inilah pencerita. dia yg kena culik tu. uuuu penculik di handsome *O*

JANGAN JAWAB PINTU
bagi aku cerita ni paling seram sbb melibatkan budak budak. oh cerita ni buat aku tkut tinggal sensorg dlm rumah ToT cerita bermula dimana, dua org beradik, kakak dgn adik lelaki dia terpaksa tinggal dua org dlm rumah sbb mak dia lmbt blik kerja. satu malam tu. ada penghantaran, mak dia kata jgn buka pintu. suruh je dia tinggalkan depan pintu. so bila org tu dh bla, yg kakak ni amik lah bungkusan tu n terus call mak dia. mak dia nye "dah kunci pintu belum" "ntah" "pergi check, kunci rumah kan rosak" then dia pun pergi check. pintu tk tutup rapat. so dia pun tkut tkut nk tutup. tgh dia nk cpi tombol tu, tetiba ada kepala. aku pun terikut nk menjerit *O* pendekkan cerita. dorg kena kacau smpi besar smpi kakak dia ni mati. bakar diri sendiri. so adik dia balas dendam dkt anak siapa tah. aku rasa mak dia yg rancang -_- ntahlah.



and you know what? penculik tu still tak tidur. so dia teruskan cerita.

PENERBANGAN TANPA HENTI
haaaa ko dengar tajuk pun seram en ? seram gila *screaming* ada sorng pembunuh misteri ni, dia pergi bunuh pramugari. and last dia kena tangkap. but dia kena dibawa ke Seoul. so pramugari yg bertugas rasa takut ah sbb ada pembunuh yg nk naik flight tu. bertemankan dua org polis, dua org pilot dan dua org pramugari. pramugari yg sorng ni tkut, sbb pembunuh tu dh berjaya lepas dua kali. yg sorng lagi, tk tkut so dia volunter jaga kt tandas tu. well, macam yg aku ckp. dia berjaya lepas. dia bunuh polis yg duduk sebelah dia dgn pen. aku malas nk cerita mcm mana dia bunuh -.-' hoho. yg polis satu lagi pun dia bunuh guna pen jugak. pilot yg sorng tu dia cucuk mata. yg sorng lagi dia tikam kot -.-' pramugari yg konon berani tu kena jolok dgn surat khabar ._. tinggal lah yg penakut tu ToT siapa yg handle pesawat? oh aku tk thu. cerita tu tergantung mcm tu je. eh bodohnya t(-_-t


seperti yg dijangka penculik tu still tak tidur, sbb perempuan tu lapar. geli aku tgk makanan tu daging manusia *muntah*

RESEPI RAHSIA
cerita ni pendek je. laki ni dh tua tp muka dia still muda. so dia kwen dgn perempuan muda. dia tk kawin pun dia bunuh pengantin dia and makan danging perempuan tu. dia buat jeruk. euwwwwww sbb tu muka dia muda. haha cerita seram sikit. so aku tknk cerita panjng.

ni ah 'muka muda' tu ._. jahat tak muka dia? haha

penculik tu hmpir tertidur ._____.

JALAN MAUT 
ini pasal wabak penyakit berjangkit. oh aku ingt manusia manusia tu kena gigit tikus -.-' rupanya manusia yg dh mati kena gigit tu jadi tikus yg suka menggigit manusia. so siapa yg kena gigit akan jadi tikus yg bermulut besar keje nk gigit org je -.-' dua beranak ni. anak dia kena gigit tp mak dia tk percaya. so ada sorng soktor dgn nurse tu tolong diorang. doktor tu dh nk buang budak tu sbb budak tu bila bila je boleh bangun gigit diorng. tp mak dia ttp tk percaya. dia halang doktor. nurse tu pun ikut je ckp mak budak tu. last last doktor kna gigit, sbb tikus tikus kejar ambulans dorng. yg pemandu tu pun kena gigit gak. so ambulans tu terbabas. time mak dia pengsan. anak dia gigit nurse tu ._. so nurse tu mati. bila mak dia bngus budak tu tgh pengsan. so mak dia peluk budak tu smpilah pagi. budak tu bukak mata pnggil mak dia. mak dia tnye lah "kamu tk kena jangkit kan?" terus anak dia makan mak dia .___.

cerita ni tkde gmbr. gmbr nurse dgn doktor tu je -.-'

Finally, penculik tu tertidur dalam pelukan perempuan tu. perempuan ltk penculik tu sneyap, then dia bukak ikatan kaki dia. dia baru je nk lari, dia tgk penculik tu dh hilang. tetiba penculik acu pisau kat leher dari belakang. "kenapa? tak boleh tidur? tibalah giliran saya ceritakan cerita seram" perempuan tu mati kena kelar ._.

THE END

ni baru aku cerita. mesti korg rasa tk seram mana pun. eh tgk sendiri lh kt astro box office 953. kalau tkde kt internet pun ada. TAPI !!! yg tk boleh tgk darah, jgn tgk cerita ni. cerita ni penuh dgn darah -.-'

siapakah penculik tu O: kenapa kau hensem sngt O: oh inilah saaat dia nk kelar perempuan tu.

btw, bagi aku inilah cerita yg pling buat aku kagum *O*



Hey

November 25, 2012


oh walaupun imej kau yg ni paling aku membenci. kau ttp abang ku Kyuzizi *o*

Asalamualaikum n Hai

hello world ! hello malaysia ! hello kuala lumpur ! haha harini saya aku membincangkan topik Hey. so macam mana? apa yg bakal kita kupaskan kali ini? apa? apa? apa? haha maafkan saya meroyan sebentar.

abaikan intro tu. aku mmg suka meroyan hey ! hey ! ini baru kau baca. kalau tgk video aku rasa kau dh berguling tgk muka innocent aku bila meroyan .__. HAHAHAHAHAHAHA k tak lawak. lewls. walaupun ada org membenci aku kerana meminati Sunggyu. aku kesah apa? kau dengki so diam. aku tak lupa? yes aku tkkn pernah lupa sebab musabab kau 'munasabah' tu. *mehrong*

oh ya hari rabu ni 'mungkin' aku akan keluar. hang out. berdua. uuuu dating *O* dgn kawan baik aku sejak darjah 1. omg exited gila nk jumpa dia ^O^ hahahahaha. tp pehal dia unfollow aku kt twitter ._. pehal kau yeen? pehal? haa pehal? *bengang* lmao. dia ajak tgk Twilingt Breaking Dawn 2  ada yg kte tk best. ada yg kata best. aku aku keliru. nk tgk twilight ke lagenda budak setan -.- yg bakal bersambung lagi tahun depan........ pehal doe (-_-||


mungkin ramai tak tahu. yg buat peace tu pernah jadi bias aku ._.

okaylah bye. oh dh tgk teaser yoseob dgn mv gyujiji? *campak meja*

Hello Kuala Lumpur

November 22, 2012


Assalamualaikum n Hai.

haha aku begitu exited saya hello to KL walaupun esok baru balik KL. oh oh oh saat yg ditunggu tunggu :D ahaaa semalam aku dgn akak n cousins aku pergi tgk wayang dekat sitiawan. oh aku tk reti mengeja ._. and dekat situ ada 4 hall, so 4 cerita satu hari. and aku terkedu. haha -,-' so kakak aku dgn kak ani yg pilih cite. dorg pilih COLD WAR kedengaran agak pelik bukan? lmao. cerita hong kong. haha best gila ! aku memula macam... best ker? then tgk poster ada sorg tu muka macam Siwon Suju siapa yg tknk tgk? har har

panggung dia sejuk gila. kira kira dlm tu ada kurang dr 20 penonton ._. lewls. bila tgk cite tu aku agak tersentak sbb start start je bom meletup. pui buat aku sakit jantung je. tp setiap kali tgk bom meletup aksi tembak menembak aku tutup telinga. aku takut tgk macam tu -.-' ada yg smpi otak terkeluar kena tembak *O*


kau nampak muka siwon tu? haha yg kenal tahulah yg mana kan? ._.

okay esok balik KL . yay ! haha gtg now. Jya~

UPSR

November 19, 2012


Assalamualaikum n Hai.

oh ya harini result UPSR keluar kan? haha aku yg over excited padahal adik aku yg nk amik result. lol. memula aku mmg tak expect apa yg bakal adik aku dapat. sebab ..... well aku tahu adik aku mcm mana cara belajar dia -.-; lagi lagi dia jawab exam dalam keadaan yg tak selesa sbb kitaorng baru lepas exident n dia baru lepas keluar wad. hmmm :(  

nak nak pulak harini aku tk dpt berada di sisi dia time dia dpat result /amboi ayat/ . then tadi adik aku call. you know what? aku rasa nak menangis bila dapat tahun dia dapat 4A 1C. it's okay la ada C but. 4A !! u know 4A !!! hahaha aku bangga siot ! bangga gila gila gila ! /menangis/ 

tak tahu nak cakap apa lagi. aku cuma bangga dengan kau dik :') 

ohh inilah si GEMOK yang tersayang

November

November 16, 2012


Assalamualaikum n Hai

erm.. aku tak thu kenapa aku buat entry pasal November (?) lmao. seriously, aku rasa mcm sebb November aku dpt sembang dgn dia balik. maksud aku bersembang panjang walaupun amik masa berhari hari tunggu dia balas ._. haha ok stop talking about this -.-

oh ya, aku tk thu aku nk luah ke tak? tp ahhh. aku rasa mcm .__. ok tak pyh luah. actually, aku stress. stress je. emm kau tahu jealous? haha mestilah tahu. lol dahlah aku rasa mcm cari masalah je kalau cite benda tu kat sini -_-' lol kbai. 


oh ya aku dpt nombor 10/24 dalam kelas. aku dpt nombor 64/173 dlm aliran. bagi aku terjun banggunan sekarang.


Istanbul

November 09, 2012



Assalamualaikum n Hai.

aku tak tahu apa motif aku letak gmbr kucing walaupun aku sendiri takut kucing. haha -_- bukan takut geli *bak kata ehsan*  . oh ya semalam aku kluar dengan Sal,Farihah,Nadiah,Shafira n Madila gi TS ngan sungei wang. ingtkn nk tgk cite Paranormal? entah betul ke eja tu. lol tp cite tu dh habis. so ktorng decide tgk Istanbul Aku Datang. walaowehhh best gila weh *O* jatuh cinta aku dgn dua jejaka yg *O* haha aku mmg dh lama main cinta dgn abe Beto tu *kelip mata*

entah kenapa aku rasa mcm sweet gila babeng woi ! hahaha walaupun byk persoalan yg berada di minda like "laki bini diorg berdua ni tk marah ke?" okay alasan berlakon tu... okaylah terima jelah kan? haha.


u know? i love kitten. but i hate cat -_-

aku paling suka scene yg Lisa menjerit bila nampak kucing. So, dengan mengadanya beto bawak masuk kucing kucing dia yg bernama Ali ? Bedah ? lmao aku gelak gila gila bila dgr beto panggil kucing dia bedah. hahahahaha :D then Lisa lompat atas beto sbb takut sangat. kalau aku gelak mmg tk ingat dunia lah kan? tetiba dengar suara Madila yg duduk jauh dr aku. "macam Biha doe hahahahaha"  terus tk jadi gelak ._.

dah habis tgk wayang tu ktorng gerak gi sungei wang. mmg rambang mata alh kan bila jumpa baju yg aku nak. tapi mahal gila -_- macam haremmmmm btul -,-t ohya ktorng singgah satu kedia then dia buat live magic show. haha aku mmg exited sejak jatuh cinta dgn Jung Hyung *muka gedik*  haha dahlah aku dah sakit pinggang ni. benci period ToT

irondj bermasalah cari gaduh dgn aku. kalau dia manusia dh lama aku pijak dia -.-t that why my belog dont have song.

Celaru

November 06, 2012


kau tahu sakit perasaan cinta ni?
Assalamualaikum n Hai.

hoho ya. tadi beberapa minit yg lepas aku luahkan perasaa aku dekat Syuhada. dgn mengatakan aku tak faham perasaan aku ni. then dia kte "start ur relationship again" aku rasa nk lempang lempang muka Syuhada saat ayat tu dh hbis aku baca. -.-' bende tk mungkin dan takkan pernah berlaku sebb aku celaru. aku tak tahu suka siapa sekrng ni ToT help meeeeeeee !!

haha memanglah aku happy tahap nk cerita kat satu dunia saat dia hntr mention masuk dgn ayat " hai ;) " hoho dia kelip mata sebelah kan tu? lol seriously, dengan semua org aku nk bercerita. tp memikirkan ada seseorang yg sedang buat gembira aku jadi ._. aku selalu fikir. dia suka aku tak? kalau aku luah dia terima tak? kang tak memasal dia tolak semua aku tak dapat ? haha kenapa aku fikir sedangkan tahun depan nk PMR? aaaaaaaaaaa #mentalbreakdown

bila aku cerita kt akak aku pasal dgn siapa aku kenal. aku kawan. dia selalu kata, aku sama macam dia dulu. sama gila. then lepas tu putus tengah jalan. AAAAAAAAAAAAAAA aku taknk sama dgn dia. ayat keramat taik kucing babun dia tu buat aku takut nk berkenalan dengan lelaki ToT


dah lah aku ni tak habis habis cakap pasal perasaan yg sepatutnya aku rasa masa masuk U je -.-' haha dah kbye. maaf buat entry pasal ni *tunduk* maaf sekali lagi *tunduk* Jya.


See ya

November 05, 2012


Assalamualaikum n Hai.

hoho oh ya, aku cuma nk tahu perasaan yg lain macam dalam hati ni macm mana? lol k -.-' haha aku tk thu mcm mana nk terangkan. susah betul aku nk ungkapkan perasaan ni dgn kata kata. yesh kata kata. ahhhh okay lebih kurang bunyinya gini.

the awakward moment when your ex as your crush say Hi with this emoticon > ;)

aku rasa nk gugur jantung aku ._. hahahahahahahahahah lol. overnya aku -_-' tp seriously, aku tknk sejarah lama berulang di saat aku dah ada yg bertakhta di hati. woi ! yg kau dtg sekrang tu ngape -_-


ya ini yg apa aku rasa lepas dua tahu nmenunggu. bila dh bla, dia dtg blik ;_;

well, aku tahu aku ni tkdalah matang mana nk ckp soal ni. tp, aku.... ah entahlah ._. aku tak tahu nk buat keputusan yg aku masih suka dia lagi atau tak. entahlah. haih, kenapa susah sngt aku nk tafsir perasaan ni ._. HAHAHAHAHAHA mungkin aku patut biarkan je kot -.-' lol. aku tak tahuuuuuuu TT 0 TT

Result

November 05, 2012


hasil kerja seorang manusia yg dh lama tk bukak photoshop T.T

Assalamualaikum. haha hai. gambar ni aku edit di saat aku bosan sebb takda internet. sebaik gmbr deme berdua ni sedia semat dlm komputer :) haha. so aku pun edit mcm budak darjah satu yg tgh belajar nk kira lebih dr 10 =.=)

oh ya. exam akhir tahun aku dh tamat. dan semestinya aku punya result pun dh kluarkan. haha. teruk gila. semua tk mencapai target. lagi lagi Math aku rasa macam nk terjun laut je bila tgk result math aku ToT now tgh tunggu paper agama and kelas akan ditentukan. serious tkut kalau aku jatuh D:


disebabkan tk semua subjek cikgu dh key in so dia tk bg thu lagi kedudukan aku. lol tgk kehadiran aku. arwah tokwan aku masuk hospital aku tk dtg sehari. eksiden time raya tu, aku seminggu tk dtg. then time arwah tokwan meninggal 4 hari tak dtg. then tolak yg aku ponteng sbb malas. dan jadilah gitu. lol teruknya aku XD
nak tgk ulasan guruk kelas 'kesayangan' aku? haha


wahahaha dia begitu sayang dekat aku :3 well, aku ingt lagi, setiap kali aku tk bawak buku dia then dia cuma ceramah smbil tersenyum senyum. tp budak lain semua kena berdiri -_- tp time aku tk bwk tu. aku sorng jela yg tk bwk tu haha. yg kena berdiri tu aku bawak time tu. lol XD

dah lah nk tido bye. oh ya, aku sayang 2Jaya selamanya *O*





End

November 04, 2012

Assalamualaikum

hello hai semua apa khabar sihat? hohoho k . oh yeah lagi seminggu nk sekolah dan aku mmg tk sabar gila tunggu hari sabtu sebab nk gerak gi manjung. lol aku tak sabar nk naik bas ^O^ hahaha k

oh yeah aku sebenar tk thu nk cite apa. lol entah lah. aku tetiba tkda idea -_-'

aku nk spam quote yg apa aku rasa skrng -.-


dah lah. aku tetiba tkde mood skang -.-



enBaeha since 2010. Powered by Blogger.