Industri Hiburan Malaysia

December 17, 2012


Finn so cute *o*

Assalamualaikum.

oh oh ya ~.~ semalam aku baru smpi KL lepas duduk Perak selama tiga hari dua malam. k sekejapnyaaaaaaaaaaaaaaa ToT hahaha. lol actually, mak aku yg drive sbb ayah aku terlibat dgn tamat latihan dkt PD tu. alah yg masuk tv tu ~.~ bangga okay muka abah kita masuk tv. lol. okay berbalik. haha. then time dh nk smpi tu. lalulah dgn tmpt yg ~.~ err. k kemalangan tu. aku dh nmpk dh tmpt kemalangan tu so aku diam je, malas nk mengingati sejarah lama. tetiba adik aku "diorng tknk baiki ke tiang tu" haha terus aku dgn maku marah marah dia dlm kereta tu. mulut diaaaaaaaaaaa. semua orgn klupa dia yg ingat ingat. pui punya adik.

then dah smpi Trolak tu. aku terus makan tanpa menghiraukan mnusia sekeliling. ewah aku lapar ToT hahaha. deme kata "wah siap bawak tapau" lol makanan tengahari aku yg tak habis. hahahaha. cousin aku yg lain semua buat kerja. wah aku kesah hape. lol. aku tk thu kenapa aku cerita ni -.-' haha keh. actually hari ahad tu nk buat kenduri arwah untuk arwah tokwan. aku blik kampung main dgn bayi yg berumur tiga bulan dua dua comel. okay aku cepat geram dgn pipi baby >.<


okay berbalik ke tajuk asal. hahaha. ada manusia yg tanya aku kat ask.fm "apa pendapat awak tntg industri hiburan malaysia" seriously, lepas dpt jawapan ni aku terus rasa mcm aku nk kena jawab kat blog ni sbb..... AKU TAK KENAL PUN APA ITU INDUSTRI HIBURAN? adakah yg lakonan tu? penyanyi tu? wah wah wah yeke? ke yg campur semua tu? oh naifnya aku. sesungguhnya aku tk amik kisah tntg industri hiburan semua ni. korea ke? indon ke? china ke? malaysia ke? oh sedih.

tapi kalau betullah Industri Hiburan Malaysia ni sebenarnya pasal drama movie dan nyanyian ni. pendpaat aku simple. diorng bagus. okay. ada kelebihan. yeay bagus tk dpt dinafikan. ada yg bagus ada yg tak. lain dariapda yg lain. eys lain drpd industri yg dekat luar negara tu. yg dekat luar negara tu pun ada kelebihan masing masing. kita pun ada kelebihan masing masing. tak bermakna aku minat kpop aku tk pernah sokong industri negara sendiri. tak. aku sokong je. aku dengar je lagu lagu rog kita. aku tgk je movie org org kita. aku tgk okay. aku dengar okay. aku sokong (Y)

so that's all. bai

Happy Birthday

December 14, 2012

Assalamualaikum.

wah wah wah harini aku rasa sungguh teruja. hahaha. lol actually ini birthday Putri Nurisya. madu tercinta aku. dia lah satu satunya yg faham perasaan aku terhadap Sungjong. yg menghargai fanfic aku tntg Sungjong. wah aku tk ingt. yeke? lol. lantak. birthday dia sebenarnya 17 haribulan ni. but aku buat awal sbb 16 ni aku ada kt kmpung ada kenduri.

aku ada ckp kt dia nk bg hadiah yg special sbb ni mmg first time aku buat hadiahnya. mmg dh lama aku terfikir. so Nurisya lah orgnya. nak dekat 30 lebih lah video yg aku padam sbb tak jadi. wah malu gila woi cakap sorng sorng depan camera. aku cuba buang awkward aku. cara aku cakap macam apa je -.-' lol serious aku malu gila hahahahaha. lagi lagi bila tersasul tergelak. wah aku benci org tgk aku gelak ><

HAPPY BIRTHDAY MADU. WAH KAU TAHU KAN AKU SAYANG KAU SELAMANYA. YEA YEA KAU DAH TGK MUKA AKU SAMBIL BERCAKAP. JADI SILA BANYANGKAN MUKA TIME KAU BACA ENTRY NI. SEMOGA KAU PANGJANG UMUR, MURAH REZEKI, DIBERKATI ALLAH, BERJAYA, AND GOOD LUCK UNTUK TAHUN DEPAN. SEMOGA KITA BERDUA BERJAYA UNTUK PMR. 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZmvUqN1mJAg

ILOVEYOU *O* kbai.

Contest | Saya sayang kamu, Sahabatku !

December 08, 2012



mohon click untuk join.

okay aku join segmen ni sbb nampak menarik. seriously segmen mmg menarik. that why aku join. oh ya dia cuma suruh pilih sorg je sahat baik. maaflah kalau yg tk terpilih. tolong jangan terasa. haha






1. Nama Anda dan sabahat.
- me : Nurul Nabiha 
- sahabat : Nurainna Fatiha

2.Ceritakan serba sedikit mengenai sahabat anda.
- Ainna ni actually tak banyak cakap. tapi bila ajak sembang. hahaha best gila sembang dgn dia. ktorng kenal tak lama, baru 2 tahun but rasa mcm dh bertahun tahun. Ainna baik, bila dia gelak nampak comel. oh ya dia tinggi ;_; haha. dia jugak senang di ajak berbincang. dia pandai nasihat org. best kalau dpt motivation daripada dia. Ainna ni susah nk menangis tk pernah tgk dia kelaurkan air mata dia. dia senang gelak. so buatlah lawak. hahaha. 

3.Mengapa anda sayang dia?
- okay. aku suka nak jawab. haha. aku sayang dia sebab... dia jenis cepat faham apa masalah aku. and dia akan tolong aku kalau aku ada masalah. dia baik. yea aku dh terangkan. dia seroang kawan yg memahami. that why aku sayang dia :') yeah kitaorng mmg pernah bergaduh. tipulah tk pernha gaduh kan? tapi itu bukan halangan untuk kitaorng terus putus kawan. Ainna jugak yang sellau buat aku happy kalau aku tgh bad mood. walaupun sekolah dh cuti, tpi kitorgn still berhubung melalui social network smpi ada org jealous dgn persahabatan kitorang :'D lihat betapanya bahagianya kami bersama. hahaha ^.^ mungkin kalau Ainna ada masalah aku tk boleh nk tolong selelsaikan tapi aku akan tetap ada kt sisi dia mcm mana dia ttp ada kt sisi aku selama ni. Ainna. aku sayang kau sahabat 


already done with this segmen. sekali aku mohon maaf siapa yg tk terpilih tu. terasa terasa kat sini amatlah tk perlu. okay? kalau ada segmen bestfriend. aku masukkan korg semua :* 



Kenapa Aku Minat Kpop

December 02, 2012


Assalamualaikum.

haha aku pun tak tahu kenapa aku tetiba nk buat entry pasal ni. actually, aku nk tweet je. but aku yakin jawapan aku panjang dan takkan ada org baca. mungkin ada? haha entahlah. so better aku tulis kat sini. bg semua kpoppers tahu tadi twitter baru je kecoh pasal Bunkface yg sungguh 'sopan' mengutuk kpop. euw. kutuk? perli? benci? dont care. n well, aku yg mmg tk pernah nk puas hati bersuara. and ditgur oleh kawan aku sendiri time darjah 6. yeah ktorng rapat dulu :')

dia... dia... entah apa yg dia benci sngt kpop smpi aku tmpt dia nk bising memkak. seriously, you make me hate you.

daripda kau kaji translate lagu kpop baik kaji bhse arab dapt pahala
kata dia. actually, aku bosan,meluat, semua adalah dengar ayat ni. ckp pandai. buat nya tak. keje nk suruh org. SEJAK ZAMAN BILA AKU KAJI LAGU KPOP SATU PERSATU? SEJAK BILA? aku nk ckp gini. tp aku still elok je dgn kau. belum mencarut lagi kan?

stakat minat kpop sbb dia handsome, tkpyhlh. artis malaysia rmi yg handsome
aku tahan lagi nk mencarut. aku ckp kt dia. MINAT ORG JANGAN NK MASUK CAMPUR. tiga kali weh tiga kali aku warning. and last dia balas. 'ada aku kesah?' aku nk mencarut actually. KAU TAK KISAH TAPI KAU LEBIH LEBIH NK BERCERAMAH KAT AKU. eh mcm ba tak? err. tp au balas 'okay' je. malas nk gaduh lah dgn membe lama.



biar dekat sini aku tegaskan KENAPA AKU MINAT KPOP amik kau besar besar aku tulis. haha.

aku minat kpop yes tak lain tak bukan mmg diorg handsome. aku mengaku semua tu. diorg gila handsome + comel bila buat aegyo. wuuu kau buat? kaki aku nak? haha :P . and kpop music ni lain. lain bagi aku. contoh. aku minat INFINITE .sbb aku dpt rasa satu aura yg menarik aku untuk mniat diorng. lagu diorng, tarian diorng, perangai diorng.well mungkin dpn kamera dorg berpura baik. eh kesah pe aku. so malas nk amik tahu. aku tk ckp lagu kt malaysia semua teruk or what. eh hebat weh. mcm najwa latif, yuna yg dh erbang mengahrumakan nama Malaysia tu. lagi siapa lagi? aku minat k Amy Search (Y) aku minat je Awie. Ella. aku gila fanatik dkt abe hidung Zizan tu :3 dahlah pandai rap, lawak, handsome pulak tu. heleh. kau tahu nk bash je peminat kpop. bodoh pun biarlah bertempat awak :) aku bukan stakat minat kpop. aku minat je 1direction, taylor swift, bruno mars. cuma tk fangirl je :3 sbb..... entah. haha. SEKALI LAGI AKU TEGASKAN. AKU BELUM TERCABUT SARAF OTAK LAGI NK MINAT KPOP HANYA KERANA DIA HANDSOME. KALAU GITU BAIK TK PYH AKU DOWNLOAD LAGU LAGU DORG. BAIK AKU DOWNLOD GMBR DIORG BIAR PENUH PHONE AKU DGN GMBR DORG. TIAP MALAM AKU TATAP SEBELUM TIDUR.

entry bengang. maaf kalau ada terkasar bahasa :3


Photoshop

December 01, 2012


Assalamualaikum n Hai.

hello, dah masuk december kan? haha memikirkan negara org bakal dihujani salji untunglah~. haha k stop biha stop. tak sangka kan? dah habis bulan dah. lagi satu bulan aku akan pakai baju skolah balik dan akan menjadi pelajar tingkatan tiga ;A; seram yang amat ;A; serius ;A;

okay back to the main topic. Photoshop actually aku tkde bende nk membebel, so aku.. haha abaikan. aku mula kenal Photoshop dripd Kak Nana ofkoss, sejak nmpk poster dia.. aku jadi tertarik menarik kau mmg fuhh! haha. so aku pun gedik gedik nk try. ok tipu. aku kenal Photoshop sejak tgk Star King /baru teringat/ aku pun pelik macam mana photoshop boleh edit gmbr buang kedut lah. jerawat lah. sebb aku godek hbis photoshop tu masa mula mendownload. rupanya kena download jugak bende bende tu semua. so aku malas *O*

haha aku bukan apa, aku dh ada website untuk itu semua /terbongkar rahsia ;A;/ tapi .. aku ada pikir jugak, kalau tkde internet macam mana? macam mana? hahahahahahahahaha aku tk perlu ikir pun sbb aku tk perlu guna pun bende tu -.-'

weh seriously aku bosan. tk byk aku thu pasal Photoshop actelli. lol tahu macam tu je. skill aku buat poster pun dh hancur lebur dah. siapa bakar? aku pun tk thu. haha ._.

#DecemberWish hope tk jadi macam bulan bulan yang lepas.

enBaeha since 2010. Powered by Blogger.