Dah setahun *cries*

July 27, 2013

cr; to kak hara

Assalamualaikum

holla. aku kembali kejap (je) mengupdate entry baru wkwkwk. rindu gila dekat blog ni walaweh. hahaha. takpe nanti aku tukar baju blog ni hm. so nampak tak gambar kat atas tu? oh yeah. entry ada unsur kpop sikit. SIKIT JE. yang ak suka boleh keluar. bye zzz

harini 27.7.2013 dah setahun dah aku bersama TIG *cries kalau nak flashback kenangan dengan #TeamInspiritGila memang banyak. huwaaaa. rasa nak nangis bila teringat kenangan lalu. hohoho. ya ya seperti yang tak semua tahu aku masuk group to memang dah genap 12 bulan. walaweh time join tu hanya berapa kerat je dalam tu. tak sampai 50. aku masuk pun sbb time tu aku nampak kak meera promote. hahaha. tak tahu pulak aku dah lama follow kak meera kat twitter. so mmg muka tak malu gila mintak request nk join. dah lah aku tak kenal sesiapa. lol. then aku pun main post je pasal infinite. hahahha. tak lama lepas tu dapat kawan baru. mmg ramai ! best gila !

then...... sampailah satu kejadian. hahahaha. aku yang menyuarakan ketidak puas hatian dekat twitter. lepastu geng geng aku semua serbu ikut join dorg pun tak puas hati sebenarnya lol ok. then ktorng dah mcm buat meeting je kat twitter tu padahal public lol. then sampai satu tahap kak Ara terus post. pergh. semua macam lega. then diikuti aku, ainin ,wawa dgn balqis huda. mmglah ada sedikit gaduh lol. hm tapi aku matang takpe *statement mintak kaki gila ok

then ttiba ainin hantar chat kat aku. kak meera panggil dia. hahahaha. lepastu terus ktorng buat chat group. macam macam lol ainin cite. aku dengan wawa watlek tak kena panggil. ainin dengan balqis je hohoho. tapi still kak meera tahu aku pun join buat hal nak marah orang tak tentu pasal. huhu T_T then malam tu tetiba tercipta satu group GENG CELCOM walaweh. kebetulan aku,wawa,ainin dengan balqis pakai celcom. hahahaha time tu mmg dah rapat gila bapak kau sayang dengan diorng. setiap hari meroyan dekat twitter. 

oh ada kenangan lain. macam balqis dgn wawa buat drama dekat twitter sampai naik trending nama kat tl aku. pergh. time tu kot aku kenal wawa. ha yelah. mmg gempak gila drama tu smpi terbawak bawak dekat group. 

then kejadian #TeamInspiritGila trending dekat twitter. semua pakat hilang dekat twitter masuk group buat meeting. Siapa suka nama group masuk trending, dibuatnya kena bash. mmg kena pun. lol. then lepas tu mmg berjemaah lah yang mintak nak join. and sejak tu aku mcm tak aktif dekat TIG. actually ada cerita lain. aku malas nak ungkit. 

and semalam. ada drama lagi. lol Kak Hara dengan Kak meera gaduh besar. lol. actually aku tak tahu cerita. Ainin yang cerita. terus aku on facebook. mmg macam..... WOW. k.... gaduh sebab kak hara spam pinkfinite. then tetiba pasal gila kuasa. hormat senior lah entah lah mmg gempak hahahah. tetiba dah malam sikit tu. wawa suruh aku tgk balik group. tgk header dah tukar kepada gambar yang kat atas tu. then post kak hara. aku baca and ............................................. ok i have been trolled. mmg time tu rasa nak nangis pun ada. sebab masa dorg gaduh tu aku fikir berpuluh kali. kak meera dgn kak hara bukan rapat gila ke. smpi time kak hara sakit kak meera datang melawat segala. and aku pun mcm terkedu. lahhhhhh sakit hati pun ada kena trolled macam tu T_T

rupanya sempena #TIG1stAnniversary. haih dah setahun rupanya. mmg best lah kenangan dengan TIG ni. aku mmg tak boleh nak lupalah *cries

btw, hey Team Inspirit Gila. ni nak ucapkan happy 1st Anniversary ;__; aku sayang gila dekat korang. walaweh aku mmg tak pemes dalam group tu sebab aku jarang post kat situ. and lately aku pun jarang spam pasal abe finite kita. hehe orang nak trial oi. hm takpe nnti akhir tahun kita spam lagi lah hohoho. aku takkan lupa persahabatan yang kita jalinkan selama kita bersama-sama menempuh segala cabaran *pergh ayat bersama. akhir kata ILOVEYOU guys. 



Study

July 20, 2013


Assalamualaikum

holla! i'm back with new entry. hahaha. dah 10 hari puasa dah huhu. tahniah ler yang penuh 10 hari tu. yang tak penuh tu. takpe gua faham. gua faham buat perempuan jelah woi. haha lelaki tu taknak faham pun :p okay now back. ini entry sesuai dan khas ah buat 98's liner. pergh poyo gila ayat padahal mcm tak poyo pun ok abaikan.

dengan tajuk tu tahu dah ah aku nak cakap pasal apa en. ahaha ofkoss. 25 haribulan ni duuuh. oh wait. ada sekolah yang amik 22/7. korang semua dah buat persediaan rapi ke belum ni? yang dah tu aku tak tahu nak cakap apa tapi tahniah ler sebab dah sedia. cewah ayat. ye ah aku ni nak sedia? pergh simpang. tak pernah bersedia pun. apa nak jadilah dengan aku ni hesh ~.~ trial ni pun aku tak target sangat. tapi yang aku target tu mmg aku target betul betul. dengan usaha, doa dan tawakal dan izin Allah. Inshaallah boleh ! :)

"study while others are sleeping, work while others are loafing, prepare while others are playing and dream while others are wishing" -William A. Ward

jap nak out sikit dari topik. actually masuk harini aku dah 8 hari demam. demam yang panas dalam tu. masa mula mula tu mmg lah selsema batuk muintah semua. tapi sekarang just sukar nak bernafas dengan betul. orang cakap denggi. oranglah cakap. hahaha lagipun ruam kat tangan aku ni baru sikit je naik. lek luuuuu dah gi jumpa doktor dah lah. amik darah dah pun. doktor marah air dalam badan sikit. hahaha. ok. aku memang kurang gemar nak minum air lah --' dunno wai. dun ask me.

agak terseksa jugak ler nafas ni panas. tak selesa nak belajar aku. last last depe cakap tak yah belajar sangat. buat revision je. bagi ingat balik. kalau baca tak masuk tak guna. haha. dah ler awok tu sakit tak payah nak paksa otak terima ilmu. nanti otak cramp tak ke gila. ok ni aku ubah sikit tapi sama je point. wkwkwk sweet je makhluk Allah tu hantar mesej kat aku.

oh dahlah. macam tak berpaedah je kome semua baca entry merapu aku. hahaha and again hwaiting batch 98's ! trial next week wooohooooo. hahaha do the best. ingat Allah selalu ada untuk korang meminta. banyaklah beribadat kepadaNya. Inshaallah kita akan dapat balik dengan apa yang kita usahakan. Amen.


xoxoexo

Pernah tak...

July 06, 2013


Assalamualaikum

hai n hai i'm back with new entry. oh yeah saya mmg tak sedar diri padahal lagi dua minggu nak trial ho ho ho. oh ya aku tak tahu nak buat entry apa actually. lol gambar kat atas rasa tersentuh bila tgk balik. entah lah tapi rasa mcm...

pernah tak mengimbau balik kenangan lama di mana kita tak pernah nak kenal apa itu masalah?
pernah tak rasa macam nak balik ke zaman dulu dimana kita tak pernah nak menangis kerana masalah.
pernah tak rasa mcm dunia ni tak adil
pernah tak kita rasa mcm semua orang salah. kita je yang betul
pernah tak rasa mcm taknak jadi remaja? dewasa?
pernah tak terfikir yang semua orang tengah benci kan kita
pernah tak kita rasa mcm tak nak pikul sebarang masalah
pernah tak duduk sorang sorang tengok langit dan tanya pada diri sendiri "siapa aku sebenarnya?" "kenapa ada orang benci aku" "apa salah aku" "kenapa aku jadi macam ni"

tipulah tak pernah ada orang rasa semua bende. tipu tipu. haha. aku sendiri tengah rasa sekarang. rasa berat sangat. berat yang teramat masalah ni. banyak mana aku hadapi masalah aku. mesti ada je masalah lain yang datang. Ya Allah kenapa berat sangat ujian mu ya Allah.

aku tak tahu dah apa aku merepek. lol bye

enBaeha since 2010. Powered by Blogger.