#ramadhan

June 29, 2014


Assalamualaikum. helllloooooo. ahahah di kesempatan ini, gua ingin mengucapkan Salam Ramadhan !!!! walaupun dah berbuka kan eheh kesah pulak aku lah kan. okay tu je nak ucap hoho

sebenarnya------ aku nak cerita pasal bende lain.... tapi sejak dua menjak bermenjak menjak ni mmg takde cerita yang dapat aku kongsikan bersama. okay maksud aku cerita yang ada motivasi dan pengajaran.... mungkin ada kot. tapi aku lupa ( -_-)''
okaylah jom cerita pasal perangai aku. perangai aku.... ya lah perangai aku ni yang bosan ni. lol

ni cerita mesti best punya. tapi sebenarnya tak. okay macam ni. buat pengetahuan yang tak tahu aku ni jenis suka baca buku jenis thriller bercampur horror like wuuuu ~.~ then pada suatu hari.................................................. aku yang bengap dan bosan pun bawa buku yang ahahahaha mmg dilarang like... takdelah dilarang sangat dekat skolah tapi mungkin sbb tajuk buku tu yang nampak mcm dilarang sbb bila org tengok je buku tu diorg jadi mcm....... "apasal kau baca buku mcm ni" dan ya.. kalau dah bawa gi sekolah sah sah ler kena rampas kan T.T tau tak betapa hancurnya hati ini dah ler time tu exam sejarah........ sedih gila okay sampai takde mood nak baca buku buku yang lain sampai novel yang plastik dia aku tak cabut lagi aku bagi orang..... nampak tak betapa patahnya hati aku. okay tu je nak luahkan perasaan sbb sampai skang aku masih tak dpt terima kenyataan yang aku ni penakut nak mintak balik buku tu. kalau dikira kira dah sebulan dah berlalu ~~~~~

tu je cerita yang membosankan daripada aku. ha ha adios

new season

June 14, 2014


Assalamualaikum.

ohaiyooo. fulamak lama gila tak bersua ahaha. mmg lama gila lah apa bende aku ni kan -.- ok abaikan-- tgh minggu serabut ni walaupun dapat cuti 'panjang' still serabut. tak tahu pulak penangan spm yg bakal terjadi tahun depan kemain hebat. lol sebab subjek baru yg ugh......... sedih okay.

ok sebenarnya tkde point pun apa bende lah aku merepek kan tapi mmg lah aku dah takde minat nk update blog ni hahahaha ni update pun sbb rasa sedih bersawang terlampau lama. okay mungkin lepas ni jarang lah update mcm selalu /ha ha sebab kea fokus woih subjek baru yg taik betul susahnya. maaf mencarut lol.

ok tu je. haaaa em bye.

tajuk mcm takde kena mengena en 

hobi

April 03, 2014


Assalamualaikum. hai kembali lagi aku disini /lambai/ tak tahu sebenarnya nak cerita apa. tup tup dah letak tajuk "hobi" tah pahape kan haaaaa. hahaha ok lah jom cerita pasal hobi memandangkan aku ni kan mmg kuno sikit pasal hobi. orang tanya hobi apa ? "membaca" puii.

tapi tak tipu lah mmg aku suka membaca. heh. tapi paling suka laaaaaa tidur. /senyum sampai telinga/ hahahaha ok lah. tadi ada org tanya hobi dengan cita-cita. aku tak tahulah nak cerita cane tapi mostly hobi ni ada kaitan gak dgn cita cita. oh i mean hobi yang berguna okay. bukan hobi yang mengarut. hahahaha dah kalau hobi tidur takkan ada cita cita kot haa i mean kalau hobi yang kita buat something yang kita mahir. weh of course ah bende yang boeh mencerahkan masa depan. hesh.

ni nak masuk sikit bab cita cita. tak tipu neh aku mmg tak de cita cita lagi walaupun tengah belajar akaun. bila orang tanya nak jadi akauntan ke? diam. habistu kenapa belajar akaun? geleng kepala. hadoh masalah tau aku ni. maybe sebab baru bulan 4 kot tu yang tak nampak apa apa bila belajar akaun ni. hahahaha dengan dapat markah mcm............ mmg gelap habis.


tapi dari dulu smpi sekarang impian nak jadi photographer. heh. WEH TAK TIPU NI SERIOUS. okaylah kan saja capslock padahal korang tak cakap apa pun /sengih/ tapi kalau setakat amik gambar pakai phone je mmg mcm kecik je lubang nak intai masa depan. insyaallah lah kan kalau usaha dapat lah tu. tapi kalau nak ngaku tu cita cita kang kena kecam dah kenapa study akaun eish kalau ada subjek photography kat sekolah dah lama aku belajar. ni pun belajar ikut result pmr. dah layak amik tu amik. usaha semua tu lain cerita. kalau dah terima mestilah ada impian nak berjaya, ye dak?

apa guna belajar tapi pasrah dgn redha dgn apa yang bakal jadi. baik duduk rumah takyah sekolah. haaaa deep tak. cewah aku ni dulu kemain kecoh stress. hahaha Alhamdulillah weh dengan usaha cakap aku suka subjek ni Allah lapangkan dada untuk terima subjek ni. cuma.. em... fizik dgn kimia tu em.... kita tengoklah camne hahahahah next month dah mid-year lah fuh /lap peluh konon lari 1km/

okaylah tu je nak cite. tak de apa tkde point pun. tapi kalau ada point ha amek lah buat teladan. aku ni cuma manusia yang comel lagikan biasa. haip comel okay. but more to macho laaaaaaaa /senyum senget/

update

March 23, 2014


Assalamualaikum. holla ! i'm back. lol hahaha aku rasa dua tiga menjak ni aku mmg takde minat ah nak menaip panjang2 dalam blog lol. maaf lah kan kalau dah malas tu memang susah nak jadi kan rajin. tapi sebab sebenarnya otak aku beku nk bercerita apa hem.

oh yaaaaaaaaaaaa. sekarang tengah cuti laaaa wuhooooooooo aku tak kisah lah hw banyak mana ke apa tapi cuti woih cuti its mean tak yah gi sekolah tk yh ngadap apa yang aku mmg taknak ngadap. i'm free for a week /depa tangan menghirup udara/. aku ada masalah menyampah dengan semua bende sekarang ni. jadi sila hati hati.
baru baru ni kan...........


aku berdebat dengan someone. well actually isi penting dalam perdebatan bingai ni takdelah penting mana but mendalam. start with bila dia ttiba kata "kau cerita kat aku pasal kawan kau, macam dorg tu makwe kau kan?" ok. aku pun tak tahu dari celah mana cara aku bercerita tu mcm aku ni seorang pakwe like........ WHAT. heol simpang lah doh aku perempuan kot beragak lah mulut nak kata macam tu. and ttiba dia mcm tambah "kau tgk lah diri kau, dgn baca buku fixi kau tak rasa hidup kau ni bosan ke?" first off all aku mmg tahu hidup aku bosan. but...... hey i don't give any damn of what people think about me ?! who are you to judge me ? to judge my life? duh /tolak keyboard/ bukan apa nak emo ttiba sedangkan korg rasa mcm tk perlu emo pun. tapi aku teringat ayat dia "kau ni macam lesbian" /mencarut/. hanya sebab aku baca buku pasal kehidupan LESBIAN ke?!!!!! ya Allah aku tak fahamlah kenapa manusia ni punya pemikiran cetek tahap ............. -_- 

and yknow what i'm asking ?! "kau nak aku ada boyfriend ke? kau tahu kan mcm mana aku penat dan fedup" and she's telling me about all her stories with her ex and with her bf. I DONT WANT TO KNOW BECAUSE IM NOT YOU. tapi apahal entah ego aku menahan untuk aku bercakap. jadi aku diamkan dan dengar. walaupun hati tengah panas. aku tahu kalau aku blah dia akan cakap aku biadap. like duh /tolak keyboard lagi/ . aku bukan apa, aku tak harap orang nak faham dunia aku. tapi pls tak payah nak komen atau kritik atau apabendelah mcm mana aku hidup. im still 16 and i dont give a f about love -.- aku faham dia risau yang aku ni mcm tak suka lelaki sbb tgk lelaki pun mcm tengok patung. look. im not you as i remind again. 

ok wahahahaha aku puas dah luah kat sini. aku tak suka menulis. jadi biarlah aku menaip hahaha duh whatever. /tekan titik/

jiwa

March 04, 2014


Assalamualaikum.

oh hahaa hai. dah lama dah weh aku biarkan blog ni bersarang fuh banyak betul habuk masa bersihkan tadi. yeeehaaaa dah pakai skins baru tau lawa tak lawa tak. k now macam takde kena mengena dgn tajuk. masa demi masa berlalu weh dah bulan tiga daaaaaaaaaahhh. kejapnya masa berlalu sobs. minggu depan dah exam tu yg paling sobs terbesar. cis.

ada lah haritu jiwa terseksa sbb pelajaran. ugh tak ku sangka ya hidup tingkatan 4 ni mencabar kemain ko aku yang tersiksa. then dapat satu aayt daripada yaya a.k.a mak alam maya aku mmg nangis jiwa tersentap deep segala hamik ko ayat dia "habis layak ke masuk kelas pandai kalau merungut macam ni" jujur aaaa air mata terus jatuh lepas baca ayat ni. kesedaran mula timbul dalam hati ni huks


kalau bolehlah mmg nak masa untuk tenangkan jiwa ni ha weh aku tunggu je cuti seminggu ni ya Allah moga moga aku jadi lebih tenang dan mudah untuk terima segala ilmu ilmu yg baru ni. otak ni entah kenapa taknak masuk lak subjek subjek killer ni. Insyaallah lepas ni akan segala jadi mudah <3 

oh ya aku baru buka pesbuk and tgk kak meera and manusia manusia lain tgh sibuk merancang #TIGGayoDaejun walaweh aku nk amik part tp masalahnya aku dah berkurun menyepi kat situ. so aku buat keputusan nak menyepi jadi penyokong dan pengundi je lah wahahaha. ok lah bai! wassalam ~~

Hidup

February 08, 2014

Assalamualaikum. hoho

haritu aku ada beli buku untuk di baca. tajuk dia #cerita seram.

aku amik masa seminggu utk habiskan dua buku. since buku tu ada dua. buku tu pasal pengalaman si penulis pergi tempat tempat 'angker' dan pengalaman si penulis melalui kejadian 'angker'

aku ni nak kata hati kering tak gak ah. macam gak keadaan yg aku kena masa baca. apa yang jadi tu biarlah rahsia. waallahualam. 

tapi. hahahaha takde apa ah. bende biasa je yg kena kat aku ni ha saja nak bagitahu tapi well yeah biasalah tu otak nak main main dgn kita en waakakaka. 

aku bosan sangat ni jangan layan.



220114

January 22, 2014

Assalamualaikum, Alhamdulillah perjalanan hidup berjalan lancar tak lancar ahaks. dah ramai dah nak pindah ikut haluan memasing. sobs tak sangka dah tahun keempat aku bersekolah menengah rasa nak nangis je ni ha weh dah tua dah. dah kena pikir pasal kerjaya pasal masa depan, tekanan makin datang hari demi hari. rasa macam nak fedup. rasa jelah ahaha. apa apa pun tetap kena hadapi cabaran. moga moga Allah buka pintu hati buka minda untuk terima subjek subjek yg mmg baru bagi aku. baru tiga minggu sekolah, mmg tak ler nak hadam cikgu oi. tolonglah faham. minda ni pun mana kuat jgn lah tekan kan sangat mcm kitaorng ni mmg dilahirkan dgn iQ yg tinggi TuT

sejak makin dewasa ni kan. hahaha aku dah makin takda perasaan. tgk org pun mcm tgk bende. lol sampai time pergi sekolah kt kuala kangsar tu pun mostly semua tegur aku tp aku ? jgn cakap. muka ketat. lol mcm tak reti bergaul lansung. hahahaha.

aku dah malas ah weh. mcm budak budak je kes gaduh kawan sama kawan jeles sana sini oh pls -.- menyampah.sikit sikit nama aku naik. sikit sikit nama aku naik. sejak bila dah minat sngt jadi peminat aku ni ha? kau tak rasa rimas ke nak kecoh sana sini? ha kau kan aku dah bengang. tapi apa aku boleh buat kan? hak kau ah nak kecoh mana mana pun takde siapa nak halang. ha ha ha apa aku perli org yg tk wujud ni -.-

ok ah since aku ni pun dah 'dewasa' /muntah/ bak aku nak nasihat sikit. kita jadi manusia ni tak payah ah nak tunding jari "dia ni salah, dia tu salah" serious eh, sampai mati perangai kau macam ni. takde siapa teringin nk kawan dengan kau. apa kata kalau kita ignore apa org cakap? apa yg org tunding? apa yang org fikir? asal kau jadi diri kau. hidup kau normal. tak perlu nk gelisah sana sini tak perlu nak jadi fake untuk berkawan. belum ada tercabut saraf otak lagi yg tk thu apa itu kawan.



dunia

January 06, 2014


Assalamualaikum. wahahaha hai ! dah tiga hari sekolah. and Alhamdulillah dunia form 4 yg mmg jauh gila beza dgn dunia tahun tahun yang lepas. dunia dimana semua pemikiran kena tukar jadi lebih matang dan memerlukan imaginasi yang tinggi.

cakap pasal dunia. banyak yang kita masih belum teroka. bukan dunia luar. tapi dunia dalam. dalam diri. seriously siapa je yang dah kenal diri dia sebenar benarnya? susah nak kenal diri sendiri. well yeah aku pun tahu aku ni jenis yang macam mana. but not really yg sebenar benarnya.

pernah terfikir nak give up. tp siapa kita nk tolak takdir Allah. kita merancang Allah menentukan. "hidup tak seperti yg aku rancang" ada hikmah disebalik kejadian. maybe apa yang kita rancang tu Allah tak redha? dan Allah berikan kehidupan yang lebih baik walaupun sukar. ah aku ni mmg jenis suka buat andaian. tapi itulah kenyataan.

pernah tak terfikir untuk sesaat dua tntg dosa dosa kita? pernah tak rasa hati ni dah tak larat. dah tak sanggup nk tanggung nak kenang. sampai habis kita luahkan dengan air mata. keluhan demi keluhan. sampai penat ah menangis bila terkenang segalanya. tapi tkde perubahan pun. hanya sekadar janji manis bak kata orang. semua tak pernah terlepas daripada kesilapan.

"apa pun yang terjadi harini, yankinlah bahawa semuanya adalah kehendak dan rancangan Allah untuk kebahagiaan akan datang"

aku pernah tanya akak. masa tgk filem islamik

"pelakon yang berlakon ni tak rasa insaf ke lepas pegang watak islamik?"

"sama je mcm budak freehair yg pergi skolah pakai tudung"

2014

January 01, 2014

Assalamualaikum. lama sungguh aku tak sentuh blog ni ha. takde idea dah weh nk cerita apa. tup tup dah 2014 kooooo. tak sangka makin lama makin tua dunia kita ni :) moga tahun ni menjadi tahun yang terbaik daripada tahun tahun yang lepas. so entry khas kalini. aku tak tahu nak cerita apa.

ok lah jom flashback kenangan 2013. banyak kenangan pahit daripada kenangan manis weh serious aku syak lah kan makin aku tua ni makin banyak masalah yang buat aku jadi matang. cewah matang sangat. tapi ada lah jugak kenangan manis ahahahahahah weh aku rasa kenangan aku manis bila dgn geng geng kesayangan aku kat kelas 3usaha je. ehmmmmm entahlah tapi bila dgn diorng mesti aku lupa masalah aku. alin,izah,syafiqah,mus and nadrah. dorg je tahu bila aku marah. dorg dengar semua masalah aku. kalau dalam kelas selalu belajar sama sama. lepak sesama. lagi2 kalau mus bawak camera. fuh camwhore habis weh ! hahaha. rindu sangat kat korang. tak sabar nk jumpa esok !

and kenangan kedua aku of course dgn ainin, balqis and wawa geng celcom aku. even aku dgn wawa tak serapat dulu but aku still sayang dia tau hahaha weh cinta kedua marilah kita rapat macam dulu. bila diingat balik wawa dulu yg pernah jadi pasangan aku sebelum ainin. weh wawa ingat tak kotnim dgn sanghyuk hahahaha rindu gila weh jadi pasangan paling bahagia time tu. kita spazz sesama pasal loji tu pergh. and ainin hahaha sorry lah sebeb beri harapan palsu dgn mengatakan ko cinta pertama. but serious lah weh aku sayang kau tau. so sila je anggap kau cinta pertama hahaha. sila beruntung jadi hati aku sbb aku beruntung jadi jantung pelepat pisang kau. maaf ler sbb aku pernah main curang curang ni dan kita pernah cerai dulu sobs terpaksa aku tinggalkan ego aku untuk pujuk kau. ewah kita rujuk kembali gituwww.

balqis huda. kakak. kawan. penasihat. penyokong. peminat. hahaha ewah fans no 1 aku ni weh mana kau menghilang manusia? rindu sngt nk dgr kau nasihat aku suruh siapkan hw. rindu sangat nak tgk kau perli typo aku hahahaha. kau lah yang mengubah aku untuk tk terlalu pentingkan kpop ni wuuu. lepastu aku ubah ainin cewah kita ni mmg teman sejati kan phew. weh balqis. pat ah kembali. rindu ah kat kau <3

dan lepastu ...... aku dah tak ingat apa lagi kenangan manis aku coretkan buat 2013


pasal aku dgn ainin cuma lakonan semata. kami mmg suka buat drama >////<


dan disini sebelum terlambat aku nak ucapkan selamat tahun baru dan moga tahun baru ini Allah akan tetap merahmati dan meredhai segala perjalanan hidup kita dan moga moga Allah meringankan beban dan masalah kita dan aku sangat berharap jalan penyelesaian untuk setiap masalah kita akan menjadi mudah :)

enBaeha since 2010. Powered by Blogger.