upside and down

December 17, 2015



Assalamualaikum w.b.t

So,
for this few days dah bermacam cara aku cari nak tukar gaya blog ni tapi hampeh aaaahhhhhhhhh. rasa nak nangis sbb template yang lama tu dah rosak and i dont feel like want to repair it lol so i just used this back. rasa nak nangis sebab makin lifeless diri ni. entah bila weh nak ada tujuan hidup ni ha tengok aku melalut bende lain. tah biarlah aku tengah serabut ni sbb sekarang cepat rasa ngantuk. ingatkan dah habis spm ni rasa ringan sikit tapi makin berat je aku rasa. dulu takde ah rasa ngantuk yang melampau. tapi sejak beberapa hari ni even dah tidur petang mata aku dah berat. entah lah penat kenapa. kepala pun asyik pening je. nak buat checkup pun mmg tak ah kang ada kata aku buang masa je yelah dah luaran nampak sihat en. ha ha apalah nasib

entahlah aku pun dak tahu nak nyembang apa lagi. bye

Infinite is Backkkk

December 10, 2015



Assalamualaikum w.b.t

well as you can see at my sidebar i put these 7 dorks gif. and yes they are INFINITEEEEEE ahahaha actually infinite on variety show is baaaacccckkkkkkk since you're my oppa, infinite sesame player, ranking king, this is infinite and noooooooooooooooooowwwwwwwwwww infinite showtime !!! yaaayy after a very long awaiting they will be doing this show for inspirit ( their fans = me ) i miss their laughter their stories and everything because from this show only i can watch their life since im in malaysia while them in korea :') . well hello #TeamInspiritGila our boys is baaaccckkk. their first episode is today ahaahahahahaha by watching their trailer already makes me happy because all of them except sungjong was driving omg. when ranking king which is  on 2012 only dongwoo can drive but now ?! yes i cant hide my excitement yaaaayyyy!!!

im sorry readers i just cant control my emotion since they was my idol since 2010 and i have been waiting their own variety show. and thank you infinite for doing this after i hv done my high school ahahahahaa yass . im sorry again lol hehe im using english bcs im just too excited lol 

Move On

December 08, 2015

Assalamualaikum w.b.t

so basically perkataan 'move on' selalunya kita dengar bila kita dah dikecewakan and some of your friend will be like "move on jela wey" for me those word its not easy.

bagi aku maksud move on pun dah berat. kisah aku bermula masa aku darjah 6. ye ah time tu macam first time rasa diri ni disayangi gitu but then bila hati kena robek parah weh. first time kot. everything masa tu first time. after 2 years baru boleh lupa tu pun sebab orang baru datang dan bahagiakan aku. gitewwwww. tapi sama je hati dikoyak sekali lagi. and i learnt my mistake from there. but then aku 'move on' lagi sebab orang baru datang and give me the best impact of what the most heartbreaking moment was. and sejak tu i know that i should move on with my own not just because of someone new.

mmg. tak mudah nak move on. after 4 freaking years baru aku tahu apa itu rasa bahagia lepas dah dapat move on dengan tak perlu ada orang baru and takyah dah nak rasa sakit hati sebab lelaki. i just wasted my school life lah weh ahahahah i want back my happiness. okay too late. tapi untuk aku apa yang aku buat untuk lupakan macam mana rasa jatuh cinta tu hhahaha. aku cuma terima apa yang aku dapat. kau dapat kasih sayang atau kebencian atau cacian ke apa orang cakap semua aku terima hadam dan buat bende tu jadi positif. at first susah nak latih diri ni nak jadi positif bila surrounding kau penuh dgn negative thinker. Alhamdulillah i found my way how to. and i just live happily without about who i will be with in the future. ni cuma opinion aku jelah. lain orang lain cara.

kenkadang ramai gak tanya macam aku boleh okay lepas kena memacam en. orang cakap "kau boleh ah kau kuat" "kau selalu kena memang ah senang nak lupakan" tapi kenkadang yg cakap pakai mulut lupa nak pikir yang aku pun manusia. beza dia cara aku hadapi dgn cara orang orang ni hadapi tak sama. kau ingat mudah nak hadam bila hati pun belum tentu dah pulih. ingat mudah nak senyum bila hati kau tengah meronta kepedihan. tapi perkara macam ni bergantung gak dekat siapa yang hadapi. mungkin sebab aku ni dari dulu dikelilingi manusia yang keras hati tu yang lelama bila aku kena tak rasa apa apa kot? maybe?

satu je aku tak suka bila mintak nasihat and aku bagi sehabis ttiba kena tentang 100% LEBIH BAIK KAU TAKYAH NAK MINTAK AKU NASIHAT IF KAU TAKNAK TERIMA LANSUNG LIKE BAIK AKU CAKAP YANG HA KAU PATUT MATI JE SEBAB BODOH PERGI SAYANG LAGI ORANG YANG SAKITKAN HATI KAU 

enBaeha since 2010. Powered by Blogger.