Masih Menganggur

July 31, 2016





Assalamualaikum w.b.t

hai guys am bacckkk with new entry with same segment which is membebel tahpape.... ahahah so yah tajuk still menganggur bekos mmg masih menganggur. smpi kesudah orang tak faham kenapa aku taknak kerja. sampai kesudah orang tak faham nape aku masih bermalas-malasan. nasib takde yang tanya nape tak sambung belajar lagi. aku karate kang sebab berbuih dah mulut bagitahu. tapi korang aku taknak ah bagitahu. hehe wekk. sebenarnya en tahun lepas aku berlagak gila tau mcm alah amik lesen motor kejap je...... guess what. aku buat esen since disember 2015 and smpi skrg tak dpt P lagi ahahahahahahahahaha yeah gelak dulu jom hahahahahahaha. bukan apa tak sangka orang penuh laik namati tu yg proses lambat nak nak pulak aku ada agen so papehal kena refer dia which is mmg noyink ah aku tak suka kerja bawah orang. means ada orang urus aku. orang lain. strangers. gituuuuu kalau leh nak mak ngan abah je yang buat tapi nak buat cane mak aku daftar tanpa berbincang ngan aku kot so rasa paleoootaaakk.

ekceli bulan 5 tuari buat dah JPJ tapi ko expect apa dari budak yang mmg dari dulu taknak amik lesen ofkoss kat titi tu aku gagal (dah cite kot) so haritu mak aku marah bila nak repeat jpj ni dah berbulan dah engko ni. aku kan noob so aku ingat agen tu dah siapkan apa bende semua but no.... gais no.... dia tak explain ke aku yang pekak ke apa dia suruh aku hantar lesen L aku yang renew kat dia baru dia boleh proses so bla bla aku repeat bulan 8 ni.......... dan aku masih rasa noyink nape lesen motor ni wajib amik hah...... (dari kecik suka nyusahkan orang ceni lah hidup tp aku ada lesen L pun bukan kemana bawak motor tu ke kedai je mampu. sebab takut dengan kereta banyak hurhurhur)

okaylah tu je nak membebel pasal aku masih membesarkan diri kat rumah. mmg besar..... bila lah nak kurus balik.... ok bye hahahaha


Menyendiri

July 24, 2016



Assalamualaikum w.b.t

i dont know what have gotten into me these days. well yeah when this feelings come. i will just think "oh it's come again" this kind of feeling didn't come too often like before and i thought maybe my stress has been gone. but no. i'm wrong.

ugh bende ni bukannya besar sangat tapi yeah bila perasaan ni datang aku mula jadi emo. aku mula salahkan orang . aku mula salahkan situasi. aku mula ketepikan perasaan orang and do my own stuff. padahal tak. aku rasa aku buat bende yang tak kacau orang tapi sebenarnya aku takut orang pergi. aku takut orang patah balik atau terus berjalan tanpa berhenti. tapi aku tak suka orang masuk campur. tapi aku taknak dorng pergi. aku nak dorang ada bila aku perlu tapi aku nak dorang pergi bila aku rasa aku taknak. don't trust me because i don't trust myself either.

aku dalam fasa tengah sakit hati dengan semua yang jadi kat aku dulu. dulu. yes dulu. bila aku mula mula tahu apa itu sakitnya dugaan terima orang baru dalam hidup. you know that kind of trust issues bila kau terima dia jadi kawan kau, tapi end up dia tikam belakang. sampaikan sesiapa je yang datang kat aku sekarang aku fikir one day dia akan jadi macam diorang jugak so what for untuk kau percaya dia. sebab rahsia kau dah bukan lagi rahsia. tapi pelik lah jugak kan. aku meluah sebab nak orang dengar bukan nak orang selesaikan masalah aku. because i don't even ask anyone to solve my own problem instead of asking them to advice me what should i do. tapi nape eh. hm serabut tau nak buat kawan baru ni. nak kenal orang dalam dalam lagi. sebab tu aku tak suka tanya lelebih kat orang baru ni sebab niat nak buat kawan tu takde. nak jadikan orang tempat aku hilang bosan tu ada. ha ha. i talk about real life people. bukan pasal kawan media sosial. dorang lain. cara aku kenal dorang lain. cara aku layan dorang lain.

jangan pelik sangat baca entry aku ni sebab memang dari dulu aku suka tulis bende mengarut dah berbelit sampai orang tak faham aku nak cakap apa sebenarnya. nak tahu kenapa? sebab lepas aku dah taip satu ayat and bila nak teruskan dengan ayat yang lain aku lupa aku tulis pasal apa tadi. tu yang kadang jadi out of topic because i don't even bother to stick into one topic till the end. suka cakap merepek. sebab aku memang takde pendirian. tu yang aku suka menyendiri.


New House!!

July 19, 2016




Assalamualaikum w.b.t

yas guys am bek huhu sakai) well yeah my previous entry was about im going to move out to new house. yah guys i wish that was my house (picture) but no ha ha. aku pindah tak jauh pun selang satu tingkat je. hohoho yeah dulu rumah aku tingkat 3 now dah turun ke tingkat 1. kat tigkat 3 tu dah 10 tahun dah kat situ. now lagi 10 tahun lah ktorang menetap kat tingkat 1 ni. ingtkan nak masukkan gambar rumah baru sekali tapi nantiler malas pulak nak buat sebab banyak gila kerja rumah, biasalah baru pindah en. ni pun aku curi-curi masa jap nak bukak blog nak tukar lagu suara kesayangan hehehehe.

ok lah bye back to housewooorrkkk <-- (suri rumah yang bahagia dan berjaya)

--------------------------------------------------------------------------------------

ok hai ni gua update dah dgn gambar2 suasan rumah baru. but bilik parents dgn adik aku tadelah ek bekos privacy depa. masa aku tangkap ni pun time tkde org kt rumah so here my new house



ni lah ruang tamu kami dulu lain susunannya ni dah pindah ni depa nak tukaq selera lah kot

yg ni pulak ruang makan untuk tetamu ja. tapi kami buat tmpt lepak hehe. ruang makan untuk kami kat dapuq ah pa lagi (tp takdak gambaq lah bekos kt situ tak siap kemas lagi)


jeng jeng jeng ni bilik aku lah palagi. kongsi dengan akak ler tu ada dua tempat tidoq. ni kira idea dia pun warna cadar sebab aku nak hitam tapi hm papeje.


ha ruangan ni mmg idea aku dari almari smpi lah ke cermin pe semua hehehe cantik en enenenene kk bye. masih sudi jenguk mai xD 


Raya

July 14, 2016




Assalamualaikum w.b.t

eh dah seminggu raya laaaa!!! muehehehe lama gila tak update blog. yelah sebulan sekali je kan ada masa nak jenguk blog ni. kalau boleh setiap kali jenguk setiap kali tulah nak tukar header. tu je yang aku mampu hehe. nak edit blog dah pening pale otak. lagipun pakai laptop orang kot. eh lupa nak wish Selamat Hari Raya. tapi ada ke orang baca blog ni kehkehkehkeh. papehal pun sebenaqnya cheq ni tengah buat persiapan nak pindah rumah. dah kira 50% dah leh angkut barang. tapi bilik aku ni mcm takde bende yang terangkut je aku tgk ahahaha. yelah sebab mostly barang nak buang tu tak angkut pun. tapelah nanti dah siap pindah kemas semua aku tunjuk eh bilik baru cemana rupa. bilik lama pun cemana rupanya hehehehe.

yelah walaupun mcm takde je yang melawat sini aku tetap nak ucapkan Selamat Hari Raya gais banyak dak duit raya hampa dapat? aku kutip duit raya sampai raya ke-3 je do. pastu reput kat rumah kemas itu ini. so sesiapa nak bagi duit raya kat ai sudi-sudi ler jemput ai datang rumah uolls. hehe okay lah wassalam


bila tah nak update penyesalan tu -__-


enBaeha since 2010. Powered by Blogger.